Burn-What!?

Door pclinde op dinsdag 9 augustus 2016 22:06 - Reacties (20)
Categorie: -, Views: 3.732

Laat ik beginnen met: damn! Het is bijna dik één jaar geleden dat ik iets in een blog krabbelde. Iets met de tijd vliegt... :)

In de tussentijd heb ik heel veel leuke dingen meegemaakt, maar ook mindere momenten gehad. Altijd enthousiast, positief en vol energie. In december 2015 moest ik even goed aan de handrem trekken. Na een enkel gesprek met de huisarts werd het al snel duidelijk dat het om een burn-out ging. Ik was moe en versleten en wilde dit niet toegeven. Het grootste probleem was het accepteren van mijn burn-out, iets waar ik enorm mee worstelde. Een jonge vitale man van 24 jaar met een burn-out? Yea right...

Dagen gingen aan mij voorbij. Daar zat ik dan achter mijn computer. Het feit dat ik een time-out moest nemen van mijn studie en werk was nogmaals een klap. Een teken van zwakte? Opgeven? Nee, dat paste niet mijn straatje. De stempel burn-out beviel mij totaal niet. Gadverdamme denk ik nu als ik het woord lees.

Mijn buitenwereld vond het ook lastig. Normaal zat ik in versnelling nummer zes, nu stond ik stationair langs de weg. Er was veel begrip van verschillende richtingen, ook waren er genoeg mensen die de situatie niet helemaal goed begrepen. Deze mensen kan ik het ook niet kwalijk nemen, maar sommige opmerkingen waren tijdens deze periode pijnlijk. Een simpel telefoontje met "komt wel goed" of "even doorbijten”, was het maar zo'n feest!

Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij een psycholoog. Hier was ik zelf een groot voorstander van, werken aan mezelf voor een mooiere toekomst. Dit was dan ook één van de beste keuzes die ik kon maken. Het in zee gaan met een psycholoog gaf mij vrijheid, zo deelde ik dit ook met mijn omgeving. Het is niet raar om naar een psycholoog te gaan, iemand die even buiten je eigen kenniskring jouw goed bekijkt.

Dagen van eenzaamheid. De illusie van verbonden zijn met de wereld glipte langzamerhand weg. Ik had weinig grip op mijn emoties. Persoonlijke problemen, familieproblemen en alles wat je kon verzamelen kwam terecht in negatieve trechter. Dagen vlogen voorbij met lege gevoelens. Diep van binnen wilde ik wel, alleen geestelijk kwam ik weinig tot niet verder.

Ik had veel tijd om de dingen te doen die ik wilde doen. Achteraf is hier weinig van gekomen en ben ik veel bezig geweest met het accepteren van mijn burn-out. Even een break nemen is het niet echt. Soms publiceerde ik een review, deed ik wat huishoudelijke klusjes en wat kleine klusjes tussendoor. Ik kon niet tot rust komen.

Ik moest de buitenwereld weer trotseren. Actiever worden, mensen opzoeken en de eenzaamheid bestrijden. In maart / april 2016 ging het eigenlijk alweer vrij goed met mij. Ik was sociaal actief en op het gebied van werk en studie ging het beter. Achteraf bleek de volledige rust mentaal juist niet goed voor mij te zijn, door weer actiever te zijn bloeide ik op.

Wat wil ik nu eigenlijk zeggen? Het kan iedereen overkomen en iedereen gaat er anders mee om. Hulp zoeken is niet vreemd! De taboe die heerst over dit soort onderwerpen wil ik doorbreken. Ik heb een burn-out gehad.

Groetjes,
Een jonge vitale man van 25 jaar.

Gamescom 2015 - Gamescom Random

Door pclinde op maandag 24 augustus 2015 12:11 - Reacties (0)
Categorie: Gamescom, Views: 1.452

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015/Gamescom2015.jpg

Dit blogje gooi ik er nog even tegenaan als random momenten van Gamescom 2015. Waar ik eigenlijk niet echt een vast onderwerp aan kon vastplakken om een volledig blog over te schrijven.

Relics of Gods een strategie turn-based MOBA game was duidelijk aanwezig. De game komt voor iOS en Android en heeft nog geen release datum. De game zal in de toekomst gratis zijn om te downloaden met de mogelijkheid van in-game aankopen.

Als je een fanaat bent van het turn-based battle systeem van Final Fantasy, dan moet je Relics of Gods zeker uitproberen. Het vereist veel geduld, tactisch nadenken en een verdieping in skills. De game ziet er nu al grafische erg strak uit en was te spelen op de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Hoewel de game nog wat buggy is komt het systeem wel goed uit de verf. Met de officiële release komt er een online modus met een ladder ranking systeem. Relics of Gods is zeker het proberen waard in de toekomst.

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Random/IMG_5897.JPG

De nieuwe serie Dragon Ball Super is kortgeleden begonnen, en de nieuwe film Dragon Ball Z: Resurrection 'F' speelt ook in de bioscoop, jammer genoeg niet in Nederland. Een plaatje van deze jongens mag zeker niet ontbreken. Childhood memories!

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Random/IMG_5809.JPG

Er waren ook dozijnen vol aan Pokémon poppetjes te verkrijgen.

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Random/IMG_5807.JPG

En dan hadden we ook nog de serieuze gezichten tijdens een potje vijf versus vijf in League of Legends.

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Random/IMG_5827.JPG

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Random/IMG_5828.JPG

Een echt volwaardig blog? Mwha, een random impressie die ik toch nog even wilde delen. :D

Overzicht Gamescom Blogs Pim / pclinde:
- Gamescom 2015 – Een nieuwe ervaring
- Intel
- MSI
- Nintendo
- Drakensang Online
- Gamescom Random
- Keulen City (beer included)

Overzicht Gamescom Blogs Stephan / Foritain:
- Gamescom Inleiding
- Retro- & family games
- Er is ook hardware! CaseKing Powerrr
- ROCCAT
- Corsair
- Casemods
- Dreadnought
- Dying Light: The Following
- Blizzard

Overzicht Gamescom Blogs Herman / Kiswum
- De Beursvloer
- De Tweakers Express
- Boobies! \.o./

Gamescom 2015 - Drakensang Online

Door pclinde op vrijdag 21 augustus 2015 00:42 - Reacties (5)
Categorie: Gamescom, Views: 1.623

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015/Gamescom2015.jpg

Jawohl Drakensang Online! Verbünde Dich, verfeinde Dich und sei Teil von epischen Abenteuern in Drakensang. Tijdens ons bezoek op Gamescom was Drakensang Online nog een onbekende speler voor mij. Nu twee weken na Gamescom heb ik de game geïnstalleerd en een paar uurtjes zitten spelen. Hieronder mijn bevingen en mijn ‘Drakencom 2015’ avontuurtje.

Drakensang speelt zich af in een online 3D wereld gebaseerd op de middeleeuwen. Je kunt direct beginnen met spelen vanuit je browser, er is ook een client die betere kwaliteit biedt. Waar kun je Drakensang mee vergelijken? Het heeft veel weg van Diablo 3, maar dan met een eigen twist.

Je begint de game rustig met een tutorial bestaande uit een reeks aan opdrachten. Spelenderwijs ga je door het menu heen, ontvang je ervaringspunten en voorwerpen. Je bent vanaf het eerste moment al bezig met het verbeteren van je personage, wat vrijwel een vast onderdeel is van iedere MMORPG. Het bereiken van een hoger level geeft je toegang tot nieuwe skills. Ik heb gekozen voor een magiër die gebruik maakt van de natuurelementen. De overige personages zijn een Drakenridder, Jager (pijl en boog) en een dwerg met mechanische wapens.

Tijdens opdrachten ontvang je meestal ervaringspunten, goud of voorwerpen. Een traditionele manier van levelen, wat voor de doorgewinterde MMORPG speler misschien wel een beetje saai kan zijn. Toch zijn de drops van de verschillende monsters en vijanden belonend. Dit herkennen vast veel spelers die ervaring hebben met MMORPG’s. Na de tutorial komt je terecht in het eerste dorpje waar je overspoeld wordt met opdrachten. Je gaat vanaf dat moment de openwereld in en zult ook andere spelers ontmoeten. Op sommige momenten kan het best intens zijn, zeker als je beeldscherm opvult met skeletten die je in de pan willen hakken, of een pijl door je hoofd willen boren.

Het skill systeem is vergelijkbaar met Diablo, maar is in de fase waar ik me bevindt is deze nog niet echt bepalend. Je kunt in het begin lekker drukken op knopjes, en zo af en toe ontwijk je een pijl of kogel. Op een hoger level is het wel van belang dat je dit beter gaat uitbalanceren.

Als je een liefhebber bent van kerkers en raids, dan kun je in Drakensang met medespelers lekker jagen. In de dorpen zijn meestal wel mensen die opzoek zijn naar medespelers, er is ook een specifieke chatfunctie om medespelers te vinden.

De game is volledig gratis om te spelen, wat voor veel mensen een pluspunt is. Toch heeft het wat beperkingen. De game heeft niet direct een ‘Pay-To-Win’ label, maar je zult zien dat je te weinig ruimte hebt in je rugzakje. Hoe los je dit op? Door een Premium account. Je krijgt dan bonussen, extra ruimte in je rugzak, ervaringsbonussen en nog meer extra’s. Je ook kunt met andermant, een in-game betaalmiddel extra ruimte kopen. Je kunt dit proces versnellen door met echt geld te betalen, hoewel je in-game ook tijdens opdrachten andermant kunt verdienen. Dit gaat vrij langzaam dus ik acht de kans groot dat je snel over zult gaan op kopen. Ik zou het persoonlijk een stuk vriendelijker vinden als je extra ruimte krijgt, want een paar slots is wel heel karig. Je voelt je een beetje geforceerd, terwijl je niks verplicht bent.

Drakensang is een toffe game waar je zeker veel plezier mee kunt beleven. Het lekker casual drukken op knopjes is zeker van toepassing. Als je wat verder in de game komt krijg je wat serieuze situaties waar je wel beter met de vaardigheden van je personage moet omgaan. Als nieuwe speler krijg je twee dagen gratis Prenium en wat welkomstgeschenken. Ben je opzoek naar een leuke MMORPG? Dan kun je zeker een gokje wagen, want de game is ready to play!

Door naar Gamescom! Hoe zag de Drakensang Online stand eruit?

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Drakensang/IMG_5820.JPG

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Drakensang/IMG_5821.JPG

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Drakensang/IMG_5822.JPG

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Drakensang/IMG_5823.JPG

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Drakensang/IMG_5824.JPG

De game mag natuurlijk zelf niet ontbreken! Ready for a test ride! De game ziet er grafisch gezien erg goed uit, zeker voor de kleine moeite om deze op te starten in je browser, of door een client te downloaden van 19.9MB.

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Drakensang/IMG_5825.JPG

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Drakensang/IMG_5826.JPG

Heb je nu zoiets van: ‘ik ga Drakensang Online uitproberen!’ Als je na wat speeltijd denkt de game echt leuk te vinden, let me know! Ik heb nog een Paysafecard code liggen van 5 euro, die je voor een symbolisch bedrag van 0 euro mag overnemen! <3

Drakensang Online website

Overzicht Gamescom Blogs Pim / pclinde:
- Gamescom 2015 – Een nieuwe ervaring
- Intel
- MSI
- Nintendo
- Drakensang Online
- Gamescom Random
- Keulen City (beer included)

Overzicht Gamescom Blogs Stephan / Foritain:
- Gamescom Inleiding
- Retro- & family games
- Er is ook hardware! CaseKing Powerrr
- ROCCAT
- Corsair
- Casemods
- Dreadnaught
- Dying Light: The Following

Overzicht Gamescom Blogs Herman / Kiswum
- De Beursvloer
- De Tweakers Express
- Boobies! \.o./

Gamescom 2015 - Nintendo

Door pclinde op woensdag 19 augustus 2015 13:38 - Reacties (7)
Categorie: Gamescom, Views: 1.870

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015/Gamescom2015.jpg

Als Nintendo liefhebber moet je natuurlijk een bezoekje brengen aan de Nintendo stand. Op het E3 evenement in 2015 werden er twee nieuwe titels aangekondigd, Zelda TriForce Heroes voor de 3DS en StarFox Zero voor de Wii U. Als het woordje Zelda valt heb je meteen mijn aandacht.

Het was erg druk bij de stand, dus ik heb geen tijd gehad om beide titels uit te proberen, wel heb ik vanaf de zijlijn een beetje meegekeken. De nieuwe Zelda leent veel inspiratie en puzzelelementen uit The Legend of Zelda - Four Swords, en grafisch heeft het veel weg van The Legend of Zelda A Link Between Worlds. Met de online modus kun je met willekeurige mensen spelen, zo heb je geen last meer van vrienden die geen 3DS hebben. Mijn probleem. :(

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Nintendo/IMG_5900.JPG

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Nintendo/IMG_5901.JPG

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Nintendo/IMG_5902.JPG

Dit jaar viert Nintendo de 30e verjaardag van meneer de loodgieter; Super Mario! Dit doen ze onder andere met de game Super Mario Maker. In Super Mario Maker kun je zelf levels maken met de leveleditor in vier verschillende game stijlen, waaronder:
  • Super Mario Bros. (NES)
  • Super Mario Bros. 3 (NES)
  • Super Mario World (SNES)
  • New Super Mario Bros. U (Wii U)
De game komt uit op 11 september 2015 en had op Gamescom 2015 het grote podium. Je kon vanaf de zitplaatsen meekijken naar spelers die live levels creëerde. Het spel heeft een ‘oneindige’ houdsbaarheid datum, omdat er steeds weer nieuwe levels bijkomen door de spelers zelf. Je kunt je eigen levels uploaden, en levels gemaakt door andere spelers downloaden. Ik verwacht dan een zeer uitgebreide database met veel creatieve en hardcore levels.

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Nintendo/IMG_5904.JPG

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Nintendo/IMG_5905.JPG

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Nintendo/IMG_5903.JPG

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Nintendo/IMG_5909.JPG

Uiteraard mogen de Nintendo Amiibo’s ook niet ontbreken! Yoshi’s Woolly World knits <3

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Nintendo/IMG_5906.JPG

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Nintendo/IMG_5907.JPG

Ik ‘had’ de kans om Animal Crossing Happy Home Designer te spelen. :p En om in de rij te gaan staan voor Mario Kart 8? Nee, die game speel ik als sinds 30 mei 2014 thuis op mijn eigen Wii U. :D

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Nintendo/IMG_5908.JPG

Overzicht Gamescom Blogs Pim / pclinde:
- Gamescom 2015 – Een nieuwe ervaring
- Intel
- MSI
- Nintendo
- Drakensang Online
- Gamescom Random
- Keulen City (beer included)

De Praatmuur: Gamescom 2015 - Nintendo

Overzicht Gamescom Blogs Stephan / Foritain:
- Gamescom Inleiding
- Retro- & family games
- Er is ook hardware! CaseKing Powerrr
- ROCCAT
- Corsair
- Casemods
- Dreadnaught
- Dying Light: The Following

Overzicht Gamescom Blogs Herman / Kiswum
- De Beursvloer
- De Tweakers Express
- Boobies! \.o./

Gamescom 2015 - MSI

Door pclinde op zondag 16 augustus 2015 17:46 - Reacties (3)
Categorie: Gamescom, Views: 1.679

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015/Gamescom2015.jpg

Het rode draken kamp van MSI was dit jaar ook aanwezig op Gamescom. De bestaande line-up aan videokaarten en moederborden werden in display kasten getoond. Het zwart met rode kleurenschema is ondertussen niet meer weg te denken bij MSI. Gelukkig is er sinds de Z97 reeks ook een zwart met witte line-up bijgekomen, beter bekend als de Krait line-up. Hier kwam later ook nog een zwart met witte videokaart bij die we ook op de beursvloer konden bewonderen.

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-MSI/IMG_5886.JPG

De gaming computers, gaming laptops en gaming all-in-one computers stonden vooral centraal. Veel bezoekers kwam even buurten om een potje te gamen, of ze echt de laptops beoordeelde op looks en hardware? Volgens mij was dat totaal niet van toepassing. Ik heb het idee dat iedereen met zijn eigen ‘doel’ op Gamescom komt, wat alleen maar erg positief is. De hardware, entertainment en gaming markt is zo divers dat persoon A de beurs bezoekt voor Manga en Cosplay, en persoon B komt alleen voor hardware. Waar ik vooral bij MSI verlekkerd voor de display kasten stond ‘persoon B’.

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-MSI/IMG_5894.JPG

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-MSI/IMG_5895.JPG

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-MSI/IMG_5884.JPG

Achter de beurs stand was er nog een verborgen game ruimte, waar je lekker plaats kon nemen om Counter-Strike: Global Offensive te spelen. Hier had je ook wat meer rust om een leuk gesprek te voeren dan op de beurs stand zelf.

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-MSI/IMG_5890.JPG

In de display kasten waren ook al een twee Skylake moederborden aanwezig. De Z170A Gaming M7 en M3. De Z170A XPower Gaming Titanium editie (wat een lange naam) was jammer genoeg niet aanwezig. Ik was erg benieuwd naar de samenstelling van het witte PCB met de titanium gekleurde heatsinks. Mocht er een Tweaker zijn die binnenkort dit moederbord in ontvangst neemt, stuur me gerust een DM met wat foto’s. :D

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-MSI/stand.jpg

In het draken kamp was er ook een blinkvanger aanwezig die volledig up-to-date was met een Intel Core i7-6700K. De mod gaat door het leven als ‘MSI RED DRAGON’ compleet met zwaard en schild. De mod is afkomstig uit Oekraïne gemaakt door Palua. Build Log

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-MSI/draak.jpg

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-MSI/draak1.jpg

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-MSI/draak2.jpg

Overzicht Gamescom Blogs Pim / pclinde:
- Gamescom 2015 – Een nieuwe ervaring
- Intel
- MSI
- Nintendo
- eSports + games
- Drakensang Online
- Gamescom Random
- Keulen City (beer included)

Overzicht Gamescom Blogs Stephan / Foritain:
- Gamescom Inleiding
- Retro- & family games
- Er is ook hardware! CaseKing Powerrr
- ROCCAT
- Corsair
- Casemods
- Dreadnaught
- Dying Light: The Following

Overzicht Gamescom Blogs Herman / Kiswum
- De Beursvloer
- De Tweakers Express
- Boobies! \.o./