Gamescom 2015 - Een nieuwe ervaring

Door pclinde op zaterdag 8 augustus 2015 13:36 - Reacties (8)
Categorie: Gamescom, Views: 2.769

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015/Gamescom2015.jpg

We zijn weer terug van ons Gamescom 2015 avontuur. Je zou bijna denken dat de tijd vliegt in Keulen, want de dagen denderen als een sneltrein voort. Gamescom 2015 stond eigenlijk helemaal niet op de planning, omdat mijn vriendin en ik het idee hadden om een last minute te boeken. Waar we de voorgaande jaren nog geluk hadden met scherpe prijzen was het dit jaar afzien. Toch is afzien niet het goede woord, want we hebben genoten. We zijn twee dagen in Keulen geweest, waarvan één op Gamescom en één in Keulen City. Is één dag genoeg om Gamescom echt goed te zien? Nee, daar heb je toch echt meer dagen voor nodig. Dit staat alvast op de planning voor Gamescom 2016. ;)

We zijn op een dinsdag richting Stephan / Foritain en zijn lieftallige dame vertrokken. Na het zien van alle food updates krijg je wel een beetje trek (en dorst). Voor mijn vriendin was het ook meteen een meet & greet. We hebben genoten van een heerlijke lasagne, de bechamelsaus was perfect!

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015/IMG_1605.JPG

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015/IMG_5764.JPG
Het resultaat: een foto zegt meer dan 1000 woorden.

Na dit feestelijke maal was het tijd om te slapen. We zijn op woensdagochtend vroeg vertrokken, zodat we rond tien uur op Gamescom zouden zijn. Een autorit met de Veronica Top 1000 heeft het nummer ‘Golden Years van David Bowie’ een nieuwe betekenis gegeven. We kwamen onderweg een truck tegen van ‘Golden Toast’ dit een toast bedrijf in Duitsland. Het nummer ‘Golden Toast’ herhaalt zich nog steeds in mijn hoofd. Hieronder nog een foto van de truck om het verhaal compleet te maken. De foto is dankzij de zonnewering lekker psychedelisch.

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015/IMG_1607.JPG

Eenmaal aangekomen wisten mijn vriendin en ik eigenlijk niet wat we moesten verwachten. We waren op dat moment nog Gamescom Noobs. We hebben om die reden individueel een Gamescom stukje geschreven.

Ervaring Mara / Mijn Gamescom ervaring als leek :o :

Terwijl menig man staat te springen bij een kans om Gamescom te bezoeken was mijn eerste reactie een stuk minder enthousiast toen mijn vriend Pim me vroeg mee te gaan naar dit gebeuren. Gebeuren... want meer kon ik mij er op dit moment ook niet bij voorstellen. Ik heb enigszins twijfelachtig toegezegd, maar toch begon het hele evenement mij een stuk meer aan te spreken toen ik erover begon te lezen. En doordat er nog een dagje stad verkennen aan werd toegevoegd had ik helemaal geen reden meer tot twijfel.

Eenmaal aangekomen bij de Koelnmesse hallen drong de grootschaligheid van Gamescom pas tot mij door. Wat een gebouw, wat een ruimte en wat een hoop mensen. De diversiteit aan leeftijden en nationaliteiten was verrassend. Stiekem had ik toch altijd gedacht dat gamen, computers en alles eromheen toch meer van de 'jongere' generatie was.

Als 'onderdeel' van team MET business kaarten bleken de ruimtes en bezienswaardigheden nog groter dan ik mij had kunnen voorstellen, en ik voelde mij toch een beetje ongemakkelijk. De laatste 'game' die ik namelijk heb aangeraakt en goed heb weten uit te spelen was het spel van de Leeuwenkoning in het jaar 1996. Ik was hier dus echt niet op voorbereid.

Toen we richting aan afspraak ging met een van de grotere hardware producenten in de computerwereld brak het zweet mij uit. Mijn vriend wilde hier namelijk graag bij zijn, wat betekende dat ik snel mijn pokerface op moest zetten en maar van ganse harte moest hopen dat het vragenvuur zich zou beperken tot de rest van het team. Gelukkig viel het allemaal reuze mee en kwam ik al ja knikkend de afspraak door. Na nog een andere afspraak die ongeveer hetzelfde verliep, was het tijd om de zalen te gaan verkennen en te kijken wat er allemaal te beleven viel. En het bleek dat er voor leken zoals ik genoeg te beleven valt, er zijn winkeltjes, lasergames, gameruimtes en belangrijker nog; een buitenterrein met lekker weer en koud bier.

Uitgebreide omschrijving van alle nieuwe hardware en games hoef je van mij niet te verwachten, maar wel kan ik zeggen dat alleen de ervaring zelf, de mensen, en de gezelligheid Gamescom tot een evenement maken waar je zeker eens zou moeten kijken. En wie weet ben ik volgend jaar wel weer van de partij en heb ik dan ondertussen het Harry Potter spel uitgespeeld waar ik eerder dit jaar mee ben begonnen. ;)

Ervaring Pim:
Mijn ervaring is gewoon een stuk minder interessant dan die van Mara. Ik was enorm enthousiast dat we nog zo last minute richting Gamescom gingen. Ik ben de afgelopen jaren op Firstlook geweest, maar Gamescom maakt gehakt van Firstlook. Het is enorm groot en er is super veel te zien en te beleven. No offence versus Firstlook.

Soms is het even zoeken en heb je het idee dat je op een vliegveld bent. Ik heb eigenlijk te weinig tijd gehad om alles te zien. Ik vond de afspraken met hardware producenten erg interessant. Je ontmoet nieuwe mensen en krijgt aan ander beeld van de organisatie. Ik vind de games ontzettend tof, maar hardware blijft toch op nummer één staan.

Voor volgend jaar wil ik een georganiseerde planning hebben. Nu heb ik al enorm veel gezien, en ik heb ook nog veel dingen niet gezien. Dus mocht je morgen met de Tweakers Express richting Keulen gaan: informeer nog even wat je echt wilt zien of bezoeken.

Nog wat foto’s
Ik had liever nog wat meer foto’s geschoten van de hallen, maar dit is me een beetje ontgaan. Hieronder een kleine collectie met nog wat plaatjes, om te beginnen Just Cause 3. Een game waar ik zelf erg naar uitkijk. Ik heb nog even staan praten met een developer die had het vooral over de mogelijkheden. Alles is nog uitgebreider dan Just Cause 2 en nog explosiever! Waar je voorheen vooral auto’s, vliegtuigen en fabrieken kun je nu bijvoorbeeld ook monumenten opblazen. Dit zijn geen kleine beeldwerken, maar grote stevige constructies.

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015/IMG_5911.JPG

Bij Bandai Namco hebben we even mogen spelen met de nieuwe Sébastien Loeb Rally Evo. De game moet grafisch nog helemaal opgepoetst worden, dus het kan er nog wat kaal uitzien. De besturing en het Rally gevoel zijn wel aanwezig. Nu heb je in een playseat als deze het ultieme gevoel voor een race game. Toch denk ik dat Bandai Namco de goede focus heeft te pakken. De focus ligt nu op de besturing wat naar mij idee toch het belangrijkste is voor een goede Rally game.

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015/IMG_5786.JPG

Uiteraard kan World of Tanks van Wargaming ook niet ontbreken. De stand heeft een toffe vloer met LEDS, zeker een bezoekje waard! Op de stand zijn de games World of Warplanes en World of Warships ook aanwezig. What’s next? World of Mopads.

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015/IMG_5830.JPG

We zijn geëindigd bij een Iers restaurantje dat ongeveer 10 minuten lopen is van Gamescom. Je kunt voor € 10,90 een fatsoenlijke hamburger kopen. Ben je een Guinness of Kilkenny liefhebber, dan ben je op het juiste adres. Op Gamescom zelf koop je voor € 3,10 een 0,4l biertje wat erg goed te doen is. In de drukte wil je soms wel even naar buiten ontsnappen, tussen de hallen zijn er buitenplaatsen aanwezig. Hier kun je lekker in het gras zitten en wat eten en drinken. Wij wensen iedereen die met de Tweakers Express richting Keulen gaan veel plezier!

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015/IMG_1611.JPG
BACON IS LOVE, BACON IS LIFE!

Er komen nog meer blog berichten aan, hieronder een lijstje met de onderwerpen. Ik wil het ‘team’ Yorick / ProAce en Stephan / Foritain bedanken. De dames wil ik in het speciaal bedanken!

Bij het posten van een nieuwe blog verdwijnt de oude echter uit de tracker, dus heb je iets gemist? Gebruik dan het onderstaande lijstje om te navigeren.

Overzicht Gamecom Blogs Pim / pclinde:
- Gamescom 2015 – Een nieuwe ervaring
- Intel
- MSI
- Nintendo
- eSports + games
- Drakensang Online
- Gamescom Random
- Keulen City (beer included)

Overzicht Gamecom Blogs Stephan / Foritain:
- Gamescom Inleiding
- Retro- & family games
- Er is ook hardware! CaseKing Powerrr
- ROCCAT
- Corsair
- Casemods
- Dreadnaught
- Dying Light: The Following

Volgende: Gamescom 2015 - Intel 08-'15 Gamescom 2015 - Intel
Volgende: Gamescom & Dota 2 The International (TI5) 08-'15 Gamescom & Dota 2 The International (TI5)

Reacties


Door Tweakers user Foritain, zaterdag 8 augustus 2015 14:08

:D *fistbump* Vonden het erg leuk om dit als groep(je) te doen zo.

Mara, als je GC overleeft dan stelt de rest allemaal niet zo veel meer voor hoor, dit was een echte trial by fire.

En Kilkenny.. bluh :D Kolsch! :D

Door Tweakers user Frozen, zaterdag 8 augustus 2015 17:02

Erg leuk stukje tekst, ook leuk dat je vriendin wat heeft geschreven! Ook vind ik het erg leuk dat jij en Foritain samen Gamescom blogs schrijven! Het beste van beide werelden!

@foritain, potverdorie wat ziet dat eten er weer goed uit. Een gouden vrouw heb jij! :)

Door Tweakers user pclinde, zaterdag 8 augustus 2015 17:34

Foritain schreef op zaterdag 08 augustus 2015 @ 14:08:
:D *fistbump* Vonden het erg leuk om dit als groep(je) te doen zo.

Mara, als je GC overleeft dan stelt de rest allemaal niet zo veel meer voor hoor, dit was een echte trial by fire.

En Kilkenny.. bluh :D Kolsch! :D
Ja, was erg leuk! :D

Kilkenny!!!
Frozen schreef op zaterdag 08 augustus 2015 @ 17:02:
Erg leuk stukje tekst, ook leuk dat je vriendin wat heeft geschreven! Ook vind ik het erg leuk dat jij en Foritain samen Gamescom blogs schrijven! Het beste van beide werelden!

@foritain, potverdorie wat ziet dat eten er weer goed uit. Een gouden vrouw heb jij! :)
Ja, koken kan ze zeker! Het stukje van Mara is het leukste. :D

Door Tweakers user ProAce, zaterdag 8 augustus 2015 22:40

Joh, was geweldig zo 'samen'!

Leuk geschreven stukjes ook :)

Door Tweakers user pclinde, zondag 9 augustus 2015 00:42

ProAce schreef op zaterdag 08 augustus 2015 @ 22:40:
Joh, was geweldig zo 'samen'!

Leuk geschreven stukjes ook :)
Bedankt! :D Ja, was inderdaad erg leuk. Volgend jaar sowieso twee dagen 'effectief' besteden met afspraken. :)

Door Tweakers user sypie, zondag 9 augustus 2015 17:27

Al dat gepraat over games boeit me niet zo...

Vrouw die bier drinkt? +1

Door Tweakers user pclinde, zondag 9 augustus 2015 19:37

sypie schreef op zondag 09 augustus 2015 @ 17:27:
Al dat gepraat over games boeit me niet zo...

Vrouw die bier drinkt? +1
Hehe! Ben ik helemaal met je eens. Altijd wel fijn als je een kratje of 6-pack haalt voor z'n tweeën. En een speciaal biertje op zijn tijd gaat er ook wel in. :)

Door Tweakers user VECTOR, zaterdag 15 augustus 2015 19:52

sypie schreef op zondag 09 augustus 2015 @ 17:27:
Al dat gepraat over games boeit me niet zo...

Vrouw die bier drinkt? +1
Ja die wil ik ook wel vinden... :P

Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)