Gamescom 2015 - Nintendo

Door pclinde op woensdag 19 augustus 2015 13:38 - Reacties (7)
Categorie: Gamescom, Views: 1.762

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015/Gamescom2015.jpg

Als Nintendo liefhebber moet je natuurlijk een bezoekje brengen aan de Nintendo stand. Op het E3 evenement in 2015 werden er twee nieuwe titels aangekondigd, Zelda TriForce Heroes voor de 3DS en StarFox Zero voor de Wii U. Als het woordje Zelda valt heb je meteen mijn aandacht.

Het was erg druk bij de stand, dus ik heb geen tijd gehad om beide titels uit te proberen, wel heb ik vanaf de zijlijn een beetje meegekeken. De nieuwe Zelda leent veel inspiratie en puzzelelementen uit The Legend of Zelda - Four Swords, en grafisch heeft het veel weg van The Legend of Zelda A Link Between Worlds. Met de online modus kun je met willekeurige mensen spelen, zo heb je geen last meer van vrienden die geen 3DS hebben. Mijn probleem. :(

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Nintendo/IMG_5900.JPG

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Nintendo/IMG_5901.JPG

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Nintendo/IMG_5902.JPG

Dit jaar viert Nintendo de 30e verjaardag van meneer de loodgieter; Super Mario! Dit doen ze onder andere met de game Super Mario Maker. In Super Mario Maker kun je zelf levels maken met de leveleditor in vier verschillende game stijlen, waaronder:
  • Super Mario Bros. (NES)
  • Super Mario Bros. 3 (NES)
  • Super Mario World (SNES)
  • New Super Mario Bros. U (Wii U)
De game komt uit op 11 september 2015 en had op Gamescom 2015 het grote podium. Je kon vanaf de zitplaatsen meekijken naar spelers die live levels creŽerde. Het spel heeft een ‘oneindige’ houdsbaarheid datum, omdat er steeds weer nieuwe levels bijkomen door de spelers zelf. Je kunt je eigen levels uploaden, en levels gemaakt door andere spelers downloaden. Ik verwacht dan een zeer uitgebreide database met veel creatieve en hardcore levels.

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Nintendo/IMG_5904.JPG

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Nintendo/IMG_5905.JPG

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Nintendo/IMG_5903.JPG

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Nintendo/IMG_5909.JPG

Uiteraard mogen de Nintendo Amiibo’s ook niet ontbreken! Yoshi’s Woolly World knits <3

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Nintendo/IMG_5906.JPG

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Nintendo/IMG_5907.JPG

Ik ‘had’ de kans om Animal Crossing Happy Home Designer te spelen. :p En om in de rij te gaan staan voor Mario Kart 8? Nee, die game speel ik als sinds 30 mei 2014 thuis op mijn eigen Wii U. :D

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Nintendo/IMG_5908.JPG

Overzicht Gamescom Blogs Pim / pclinde:
- Gamescom 2015 – Een nieuwe ervaring
- Intel
- MSI
- Nintendo
- Drakensang Online
- Gamescom Random
- Keulen City (beer included)

De Praatmuur: Gamescom 2015 - Nintendo

Overzicht Gamescom Blogs Stephan / Foritain:
- Gamescom Inleiding
- Retro- & family games
- Er is ook hardware! CaseKing Powerrr
- ROCCAT
- Corsair
- Casemods
- Dreadnaught
- Dying Light: The Following

Overzicht Gamescom Blogs Herman / Kiswum
- De Beursvloer
- De Tweakers Express
- Boobies! \.o./

Volgende: Gamescom 2015 - Drakensang Online 08-'15 Gamescom 2015 - Drakensang Online
Volgende: Gamescom 2015 - MSI 08-'15 Gamescom 2015 - MSI

Reacties


Door Tweakers user Luuk1983, woensdag 19 augustus 2015 16:24

Ik heb bij Nintendo constant het gevoel: vergane glorie, nog even een paar spellen eruit persen die over het algemeen niet bijster interessant zijn, maar dat is het... en dat vind ik erg jammer!

Ik hoop dat Nintendo zich hervind en met iets nieuws en cools komt, maar op dit moment vind ik van Nintendo eigenlijk niks boeiend. De Wii was in het begin leuk, maar ik vind de spellen simpelweg veel te duur. Ik kan er niks aan doen, maar als ik GTA V op de PC voor 30 euro kan krijgen, dan voelt een spel als Super Mario Bros van een paar honderd MB als een spel dat een tientje zou moeten kosten en geen 50 euro, hoe goed het spel ook is.

Voor de 'echte' Nintendospellen als Mario was de Wii prima, de Wii U voegt daar heel weinig aan toe, aangezien de Wii U nog steeds te langzaam is voor de 'volwassen' spellen. Dan kan je het net zo goed bij de Wii houden. Want voor de kinderen is er genoeg te doen op de Wii lijkt me!

[Reactie gewijzigd op woensdag 19 augustus 2015 16:24]


Door Tweakers user pclinde, woensdag 19 augustus 2015 16:35

Luuk1983 schreef op woensdag 19 augustus 2015 @ 16:24:
Ik heb bij Nintendo constant het gevoel: vergane glorie, nog even een paar spellen eruit persen die over het algemeen niet bijster interessant zijn, maar dat is het... en dat vind ik erg jammer!

Ik hoop dat Nintendo zich hervind en met iets nieuws en cools komt, maar op dit moment vind ik van Nintendo eigenlijk niks boeiend. De Wii was in het begin leuk, maar ik vind de spellen simpelweg veel te duur. Ik kan er niks aan doen, maar als ik GTA V op de PC voor 30 euro kan krijgen, dan voelt een spel als Super Mario Bros van een paar honderd MB als een spel dat een tientje zou moeten kosten en geen 50 euro, hoe goed het spel ook is.

Voor de 'echte' Nintendospellen als Mario was de Wii prima, de Wii U voegt daar heel weinig aan toe, aangezien de Wii U nog steeds te langzaam is voor de 'volwassen' spellen. Dan kan je het net zo goed bij de Wii houden. Want voor de kinderen is er genoeg te doen op de Wii lijkt me!
Ja, er zijn wel leuke en goede titels voor de Wii U (MarioKart, Super Smash, Mario 3D World, New Super Mario Bros, Splatoon, Yoshi's Woolly World), maar toch loopt het een beetje vast. Ik grijp ook sneller naar mijn New 3DS XL dan mijn Wii U.

De 3DS is zo sterk dat het de Wii U naar mijn idee overheerst. Een eigen concurrent binnen de productgroepen van Nintendo. Ik ben benieuwd wat ze in 2016 gaan presenteren (Nintendo NX). Gisteren even op een One en PS4 gezeten, als we de software alleen al vergelijken is de Wii U om te huilen. :)

[Reactie gewijzigd op woensdag 19 augustus 2015 16:35]


Door Tweakers user Kiswum, woensdag 19 augustus 2015 22:33

Nintendo, het is een merk waarmee ik (op een afstandje) ben opgegroeid. Ik kom uit 1982, maar we hadden thuis geen console. Bij vrienden of op vakantie heb ik zo rond mijn 8e voor de eerste keer kennis gemaakt met Duck Hunt, King Hippo, Super Mario Bros en wat andere games op een NES. Wat was het heerlijk om daar op te mogen spelen. Even later hadden we de SNES geleend met de spellen Street Fighter en Mortal Kombat, vooral MK zag er heel erg echt uit.
Toen was daar ineens Sony met de Playstion en enkele jaren later kwam Microsoft met de Xbox, Sega met de Dreamcast en probeerde Nintendo het nog even met de Gamecube.

2015:
Inmiddels heeft mijn oude Wii een nieuwe leven gekregen op onze nieuwe slaapkamer. Verder dan 1 potje Guitar Hero kwam ik helaas niet. Af en toe moet ik eigenlijk gewoon weer tijd vrijmaken voor mijn Nintendo Console.

Het is jammer dat het aloude Nintendo, momenteel niet meer zoveel in haar mars heeft. Ik ben benieuwd naar de toekomst van Nintendo.

[Reactie gewijzigd op woensdag 19 augustus 2015 22:34]


Door Tweakers user pclinde, donderdag 20 augustus 2015 08:13

Kiswum schreef op woensdag 19 augustus 2015 @ 22:33:
Nintendo, het is een merk waarmee ik (op een afstandje) ben opgegroeid. Ik kom uit 1982, maar we hadden thuis geen console. Bij vrienden of op vakantie heb ik zo rond mijn 8e voor de eerste keer kennis gemaakt met Duck Hunt, King Hippo, Super Mario Bros en wat andere games op een NES. Wat was het heerlijk om daar op te mogen spelen. Even later hadden we de SNES geleend met de spellen Street Fighter en Mortal Kombat, vooral MK zag er heel erg echt uit.
Toen was daar ineens Sony met de Playstion en enkele jaren later kwam Microsoft met de Xbox, Sega met de Dreamcast en probeerde Nintendo het nog even met de Gamecube.

2015:
Inmiddels heeft mijn oude Wii een nieuwe leven gekregen op onze nieuwe slaapkamer. Verder dan 1 potje Guitar Hero kwam ik helaas niet. Af en toe moet ik eigenlijk gewoon weer tijd vrijmaken voor mijn Nintendo Console.

Het is jammer dat het aloude Nintendo, momenteel niet meer zoveel in haar mars heeft. Ik ben benieuwd naar de toekomst van Nintendo.
2016 moet het 'jaar' worden. Nog wat grote titels voor de Wii U, Nintendo NX en eventueel wat doorontwikkelingen > sterke titels voor de 3DS.

Het is wat meer ingetogen dit jaar, maar ik hoop op het beste. :D

Door Tweakers user Luuk1983, donderdag 20 augustus 2015 09:01

pclinde schreef op woensdag 19 augustus 2015 @ 16:35:
Ja, er zijn wel leuke en goede titels voor de Wii U (MarioKart, Super Smash, Mario 3D World, New Super Mario Bros, Splatoon, Yoshi's Woolly World), maar toch loopt het een beetje vast. Ik grijp ook sneller naar mijn New 3DS XL dan mijn Wii U.
Naja dat is precies mijn punt: WEER een mario kart, weer een Mario game en een klein handje goede spellen daarnaast, meer niet. En voor die mario spellen voldoet een Wii nog prima.

Het is zelfs zo erg dat toen ik mijn Wii omgebouwd had om spellen van een externe harddisk te spelen, ik gewoon geen idee heb wat ik moet downloaden. Zo weinig boeiends is er... De LEGO spellen zijn grappig om met iemand samen te doen, maar door de lage resolutie op de Wii werd ik gek van de pixelbrei en heb ik LEGO-spellen op de XBox360 gekocht.

Door Tweakers user pclinde, vrijdag 21 augustus 2015 00:57

Luuk1983 schreef op donderdag 20 augustus 2015 @ 09:01:
[...]

Naja dat is precies mijn punt: WEER een mario kart, weer een Mario game en een klein handje goede spellen daarnaast, meer niet. En voor die mario spellen voldoet een Wii nog prima.

Het is zelfs zo erg dat toen ik mijn Wii omgebouwd had om spellen van een externe harddisk te spelen, ik gewoon geen idee heb wat ik moet downloaden. Zo weinig boeiends is er... De LEGO spellen zijn grappig om met iemand samen te doen, maar door de lage resolutie op de Wii werd ik gek van de pixelbrei en heb ik LEGO-spellen op de XBox360 gekocht.
Jep, de geschiedenis herhaalt zich. :D

De Wii U is best krachtig en brengt de Mario spellen wel naar een hoger level. Toch zijn er weinig titels van andere studio's die de kracht echt benutten. De prijs van een Wii U (32GB) schommelt tussen de 250 - 300 euro. Een bedrag dat vrij dichtbij de concurrenten zit.

Door Tweakers user BladeSlayer1000, vrijdag 21 augustus 2015 16:36

Nintendo blijft naar mijn mening een beetje achter de concurrent aanhuppelen. Niet alleen kwa specificaties van de wii U, maar ook de spellen, naar mijn idee zou Nintendo spellen als mario, zelda moeten gaan uitbrengen voor de xbox One en de PS4 willen ze het nog gaan redden in deze harde concurrentie.

Daarbij zoals de mensen hierboven al hebben gemeld. Er zit totaal geen vernieuwing in de computerspellen die ze uitbrengen, het is altijd wel een vervolg op een vorige game, of een vervolg op een vervolg wat voor mij persoonlijk niet meer mijn interesse trekt.

Welke game wel mijn interesse heeft getrokken is Xenoblade Chronicles X, dit is voor mij een aanrader, zeker als je vorige versie hebt gespeeld. En dit zou voor mij ook de enige reden zijn om een wii U te kopen.

Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)