Gamescom 2015 - Drakensang Online

Door pclinde op vrijdag 21 augustus 2015 00:42 - Reacties (5)
Categorie: Gamescom, Views: 1.565

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015/Gamescom2015.jpg

Jawohl Drakensang Online! VerbŁnde Dich, verfeinde Dich und sei Teil von epischen Abenteuern in Drakensang. Tijdens ons bezoek op Gamescom was Drakensang Online nog een onbekende speler voor mij. Nu twee weken na Gamescom heb ik de game geÔnstalleerd en een paar uurtjes zitten spelen. Hieronder mijn bevingen en mijn ‘Drakencom 2015’ avontuurtje.

Drakensang speelt zich af in een online 3D wereld gebaseerd op de middeleeuwen. Je kunt direct beginnen met spelen vanuit je browser, er is ook een client die betere kwaliteit biedt. Waar kun je Drakensang mee vergelijken? Het heeft veel weg van Diablo 3, maar dan met een eigen twist.

Je begint de game rustig met een tutorial bestaande uit een reeks aan opdrachten. Spelenderwijs ga je door het menu heen, ontvang je ervaringspunten en voorwerpen. Je bent vanaf het eerste moment al bezig met het verbeteren van je personage, wat vrijwel een vast onderdeel is van iedere MMORPG. Het bereiken van een hoger level geeft je toegang tot nieuwe skills. Ik heb gekozen voor een magiŽr die gebruik maakt van de natuurelementen. De overige personages zijn een Drakenridder, Jager (pijl en boog) en een dwerg met mechanische wapens.

Tijdens opdrachten ontvang je meestal ervaringspunten, goud of voorwerpen. Een traditionele manier van levelen, wat voor de doorgewinterde MMORPG speler misschien wel een beetje saai kan zijn. Toch zijn de drops van de verschillende monsters en vijanden belonend. Dit herkennen vast veel spelers die ervaring hebben met MMORPG’s. Na de tutorial komt je terecht in het eerste dorpje waar je overspoeld wordt met opdrachten. Je gaat vanaf dat moment de openwereld in en zult ook andere spelers ontmoeten. Op sommige momenten kan het best intens zijn, zeker als je beeldscherm opvult met skeletten die je in de pan willen hakken, of een pijl door je hoofd willen boren.

Het skill systeem is vergelijkbaar met Diablo, maar is in de fase waar ik me bevindt is deze nog niet echt bepalend. Je kunt in het begin lekker drukken op knopjes, en zo af en toe ontwijk je een pijl of kogel. Op een hoger level is het wel van belang dat je dit beter gaat uitbalanceren.

Als je een liefhebber bent van kerkers en raids, dan kun je in Drakensang met medespelers lekker jagen. In de dorpen zijn meestal wel mensen die opzoek zijn naar medespelers, er is ook een specifieke chatfunctie om medespelers te vinden.

De game is volledig gratis om te spelen, wat voor veel mensen een pluspunt is. Toch heeft het wat beperkingen. De game heeft niet direct een ‘Pay-To-Win’ label, maar je zult zien dat je te weinig ruimte hebt in je rugzakje. Hoe los je dit op? Door een Premium account. Je krijgt dan bonussen, extra ruimte in je rugzak, ervaringsbonussen en nog meer extra’s. Je ook kunt met andermant, een in-game betaalmiddel extra ruimte kopen. Je kunt dit proces versnellen door met echt geld te betalen, hoewel je in-game ook tijdens opdrachten andermant kunt verdienen. Dit gaat vrij langzaam dus ik acht de kans groot dat je snel over zult gaan op kopen. Ik zou het persoonlijk een stuk vriendelijker vinden als je extra ruimte krijgt, want een paar slots is wel heel karig. Je voelt je een beetje geforceerd, terwijl je niks verplicht bent.

Drakensang is een toffe game waar je zeker veel plezier mee kunt beleven. Het lekker casual drukken op knopjes is zeker van toepassing. Als je wat verder in de game komt krijg je wat serieuze situaties waar je wel beter met de vaardigheden van je personage moet omgaan. Als nieuwe speler krijg je twee dagen gratis Prenium en wat welkomstgeschenken. Ben je opzoek naar een leuke MMORPG? Dan kun je zeker een gokje wagen, want de game is ready to play!

Door naar Gamescom! Hoe zag de Drakensang Online stand eruit?

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Drakensang/IMG_5820.JPG

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Drakensang/IMG_5821.JPG

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Drakensang/IMG_5822.JPG

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Drakensang/IMG_5823.JPG

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Drakensang/IMG_5824.JPG

De game mag natuurlijk zelf niet ontbreken! Ready for a test ride! De game ziet er grafisch gezien erg goed uit, zeker voor de kleine moeite om deze op te starten in je browser, of door een client te downloaden van 19.9MB.

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Drakensang/IMG_5825.JPG

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Drakensang/IMG_5826.JPG

Heb je nu zoiets van: ‘ik ga Drakensang Online uitproberen!’ Als je na wat speeltijd denkt de game echt leuk te vinden, let me know! Ik heb nog een Paysafecard code liggen van 5 euro, die je voor een symbolisch bedrag van 0 euro mag overnemen! <3

Drakensang Online website

Overzicht Gamescom Blogs Pim / pclinde:
- Gamescom 2015 – Een nieuwe ervaring
- Intel
- MSI
- Nintendo
- Drakensang Online
- Gamescom Random
- Keulen City (beer included)

Overzicht Gamescom Blogs Stephan / Foritain:
- Gamescom Inleiding
- Retro- & family games
- Er is ook hardware! CaseKing Powerrr
- ROCCAT
- Corsair
- Casemods
- Dreadnaught
- Dying Light: The Following

Overzicht Gamescom Blogs Herman / Kiswum
- De Beursvloer
- De Tweakers Express
- Boobies! \.o./

Volgende: Gamescom 2015 - Gamescom Random 08-'15 Gamescom 2015 - Gamescom Random
Volgende: Gamescom 2015 - Nintendo 08-'15 Gamescom 2015 - Nintendo

Reacties


Door Tweakers user Foritain, vrijdag 21 augustus 2015 09:35

Kende hem niet, maar ga deze wel even uitproberen :D

Door Tweakers user Tylocke, vrijdag 21 augustus 2015 11:37

Misschien een interessant feitje:

Drakensang is voorgekomen uit de tabletop RPG Das Schwartze Auge (of Het Oog des Meesters in het nederlands). Dit is een langlopende RPG met al behoorlijk wat lore. Helaas is de RPG nooit echt heel bekend geworden ondanks dat het in de jaren 80 al in de winkels lag.

Door Tweakers user pclinde, vrijdag 21 augustus 2015 11:54

Foritain schreef op vrijdag 21 augustus 2015 @ 09:35:
Kende hem niet, maar ga deze wel even uitproberen :D
Zeker het proberen waard! GROUP UP!
Tylocke schreef op vrijdag 21 augustus 2015 @ 11:37:
Misschien een interessant feitje:

Drakensang is voorgekomen uit de tabletop RPG Das Schwartze Auge (of Het Oog des Meesters in het nederlands). Dit is een langlopende RPG met al behoorlijk wat lore. Helaas is de RPG nooit echt heel bekend geworden ondanks dat het in de jaren 80 al in de winkels lag.
Thanks! Dat is inderdaad wel interessant. Speel je zelf ook Drakensang?

Door Tweakers user Tylocke, vrijdag 21 augustus 2015 13:34

pclinde schreef op vrijdag 21 augustus 2015 @ 11:54:

[...]

Thanks! Dat is inderdaad wel interessant. Speel je zelf ook Drakensang?
Het is voor mij lang geleden dat ik een Das Schwartze Auge spel gespeeld heb. De single players heb ik volgens mij wel een keer gespeeld maar ik heb helaas te weinig tijd om veel MMO's te spelen. Mocht ik weer eens wat willen proberen zal ik zeker Drakensang uitproberen!

Door Tweakers user Ample Energy, vrijdag 21 augustus 2015 14:34

Ik heb Diablo 3 nooit gespeeld om een heleboel redenen en ik heb nu niet zo veel zin meer om hem nog te kopen, dus misschien is dit wel een leuk alternatief voor me. Thanks!

[Reactie gewijzigd op vrijdag 21 augustus 2015 14:34]


Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)