In de categorie 'Liefde voor hardware' staat mijn liefde voor specifieke hardware centraal. Graag deel ik mijn ervaring met jullie!

Liefde voor hardware - deel 2

Door pclinde op zondag 3 mei 2015 13:39 - Reacties (17)
Categorie: Liefde voor hardware, Views: 3.568

We zijn precies een week verder sinds ik begonnen ben met het thema 'liefde voor hardware'. In dit thema deel ik mijn liefde voor specifieke componenten, die ik nog steeds in mijn bezit heb. Vorige week was dit de Asus Triton 79 Amazing een CPU-koeler met een zeer elegant uiterlijk. Deze week heb ik mijn roedel weer verzameld en gaan we door met twee alfa honden!

XFX GeForce 9600GT 512MB DDR3 Alpha Dog Edition
Wederom kan ik geen afstand doen van dit geweldige SLI setje. De 1-slot kaartjes zijn slank en zien er lekker uit als deze in de PCI-e sloten hangen. Vooral als er een SLI bruggetje tussenzit! De zijkant is bedekt met zwart aluminium in combinatie met het XFX logo.

http://i59.tinypic.com/2dtrrs6.jpg

Er zijn twee varianten van de 9600GT Alpha Dog Edition één met een full-size koeler, die het volledige PCB bedekt. En één met een kleinere koeler, in dit geval mijn alfa honden.

http://i62.tinypic.com/2ikpkyd.jpg

Ik heb beide kaarten lekker stoffig gehouden voor de foto's ter indicatie dat ze momenteel niet gebruikt worden. Je ziet op de koeler een 'kogel thema' terug. Ik vind persoonlijk deze variant mooier dan de full-size koeler variant. Het koperen koellichaam maakt het kaartje gewoon een genot om naar te kijken. De geluidsproductie van de fan is wat minder (zeker op 100%), maar dit neem ik voor lief.

http://i61.tinypic.com/ej610.jpg

http://i60.tinypic.com/28w2n9j.jpg

De kaarten zijn voorzien van één 6-pin connector en op de achterkant vinden we twee DVI-I uitgangen en één S-Video uitgang. De DVI-I uitgangen zijn voorzien van een kleurtje om aan te sluiten op het kleurenthema.

Ik heb ontzettend veel plezier met mijn alfa honden gehad. Het moment dat je in Crysis 1 de berg opklimt en vol bewondering naar beneden kijkt naar het strand. Een moment van kippenvel! De Nvidia 200 reeks volgde op na de 9xxx serie. In dat 'Nvidia Tijdperk' heb ik ook ontzettend veel plezier gehad. Voor nu laat ik het daarbij want dan heb ik nog wat over voor deel 3. ;)

Liefde voor hardware - deel 1

Door pclinde op zondag 26 april 2015 16:29 - Reacties (10)
Categorie: Liefde voor hardware, Views: 3.860

Vandaag wil ik mijn liefde voor specifieke hardware delen. We zien generaties van verschillende componenten verschijnen, maar er is altijd wel iets wat we moeilijk los kunnen laten. Dit ervaar ik zelf ook. Reden genoeg om mijn pareltjes met jullie te delen! Zodat ik het niet alleen in de kast, of op de boekenplank staat, maar ook online. Naar mijn idee verdient deze hardware het gewoon!

ASUS Triton 79 Amazing
In 2008 kwam ASUS met de Triton 79 Amazing op de markt. Een CPU-koeler met een elegant goud uiterlijk. Naast het uiterlijk is de Triton 79 Amazing ook nog eens gelimiteerd met een oplage van 3200 stuks.

De goudkleurige koperen kap op de Triton 79 Amazing is een echte eye-catcher. Onder de kap vinden we aluminium vinnen in combinatie met 4 koperen heatpipes. En daartussen komen we nog een 1300 RPM fan tegen met een blauwe LED.

Ik zelf heb de Triton 79 Amazing altijd gebruikt in combinatie met een AMD Phenom 9550. Het ging mij helemaal niet om de performance, maar om de looks. Uiteraard is het gelimiteerde idee extra tof, zeker als je nummer 0032 van de 3200 hebt! Los van de looks waren de temperaturen altijd erg goed, die goede oude Phenoms!

Momenteel staat de Triton 79 Amazing op de boekenplank, omdat ik gewoon echt geen afstand kan doen van deze fantastische CPU-koeler. De officiële productpagina staat zelfs nog live!

Hieronder nog wat foto's van mijn Asus Triton 79 Amazing om dit blogje af te sluiten. In 'Liefde voor hardware - deel 2' deel ik iets over alfa honden.

http://i62.tinypic.com/ive8g9.jpg

http://i61.tinypic.com/11tbo9h.jpg

http://i57.tinypic.com/2ue3e6v.jpg