Gamescom 2015 - Gamescom Random

Door pclinde op maandag 24 augustus 2015 12:11 - Reacties (0)
Categorie: Gamescom, Views: 1.327

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015/Gamescom2015.jpg

Dit blogje gooi ik er nog even tegenaan als random momenten van Gamescom 2015. Waar ik eigenlijk niet echt een vast onderwerp aan kon vastplakken om een volledig blog over te schrijven.

Relics of Gods een strategie turn-based MOBA game was duidelijk aanwezig. De game komt voor iOS en Android en heeft nog geen release datum. De game zal in de toekomst gratis zijn om te downloaden met de mogelijkheid van in-game aankopen.

Als je een fanaat bent van het turn-based battle systeem van Final Fantasy, dan moet je Relics of Gods zeker uitproberen. Het vereist veel geduld, tactisch nadenken en een verdieping in skills. De game ziet er nu al grafische erg strak uit en was te spelen op de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Hoewel de game nog wat buggy is komt het systeem wel goed uit de verf. Met de officiŽle release komt er een online modus met een ladder ranking systeem. Relics of Gods is zeker het proberen waard in de toekomst.

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Random/IMG_5897.JPG

De nieuwe serie Dragon Ball Super is kortgeleden begonnen, en de nieuwe film Dragon Ball Z: Resurrection 'F' speelt ook in de bioscoop, jammer genoeg niet in Nederland. Een plaatje van deze jongens mag zeker niet ontbreken. Childhood memories!

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Random/IMG_5809.JPG

Er waren ook dozijnen vol aan Pokťmon poppetjes te verkrijgen.

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Random/IMG_5807.JPG

En dan hadden we ook nog de serieuze gezichten tijdens een potje vijf versus vijf in League of Legends.

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Random/IMG_5827.JPG

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Random/IMG_5828.JPG

Een echt volwaardig blog? Mwha, een random impressie die ik toch nog even wilde delen. :D

Overzicht Gamescom Blogs Pim / pclinde:
- Gamescom 2015 – Een nieuwe ervaring
- Intel
- MSI
- Nintendo
- Drakensang Online
- Gamescom Random
- Keulen City (beer included)

Overzicht Gamescom Blogs Stephan / Foritain:
- Gamescom Inleiding
- Retro- & family games
- Er is ook hardware! CaseKing Powerrr
- ROCCAT
- Corsair
- Casemods
- Dreadnought
- Dying Light: The Following
- Blizzard

Overzicht Gamescom Blogs Herman / Kiswum
- De Beursvloer
- De Tweakers Express
- Boobies! \.o./

Gamescom 2015 - Drakensang Online

Door pclinde op vrijdag 21 augustus 2015 00:42 - Reacties (5)
Categorie: Gamescom, Views: 1.464

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015/Gamescom2015.jpg

Jawohl Drakensang Online! VerbŁnde Dich, verfeinde Dich und sei Teil von epischen Abenteuern in Drakensang. Tijdens ons bezoek op Gamescom was Drakensang Online nog een onbekende speler voor mij. Nu twee weken na Gamescom heb ik de game geÔnstalleerd en een paar uurtjes zitten spelen. Hieronder mijn bevingen en mijn ‘Drakencom 2015’ avontuurtje.

Drakensang speelt zich af in een online 3D wereld gebaseerd op de middeleeuwen. Je kunt direct beginnen met spelen vanuit je browser, er is ook een client die betere kwaliteit biedt. Waar kun je Drakensang mee vergelijken? Het heeft veel weg van Diablo 3, maar dan met een eigen twist.

Je begint de game rustig met een tutorial bestaande uit een reeks aan opdrachten. Spelenderwijs ga je door het menu heen, ontvang je ervaringspunten en voorwerpen. Je bent vanaf het eerste moment al bezig met het verbeteren van je personage, wat vrijwel een vast onderdeel is van iedere MMORPG. Het bereiken van een hoger level geeft je toegang tot nieuwe skills. Ik heb gekozen voor een magiŽr die gebruik maakt van de natuurelementen. De overige personages zijn een Drakenridder, Jager (pijl en boog) en een dwerg met mechanische wapens.

Tijdens opdrachten ontvang je meestal ervaringspunten, goud of voorwerpen. Een traditionele manier van levelen, wat voor de doorgewinterde MMORPG speler misschien wel een beetje saai kan zijn. Toch zijn de drops van de verschillende monsters en vijanden belonend. Dit herkennen vast veel spelers die ervaring hebben met MMORPG’s. Na de tutorial komt je terecht in het eerste dorpje waar je overspoeld wordt met opdrachten. Je gaat vanaf dat moment de openwereld in en zult ook andere spelers ontmoeten. Op sommige momenten kan het best intens zijn, zeker als je beeldscherm opvult met skeletten die je in de pan willen hakken, of een pijl door je hoofd willen boren.

Het skill systeem is vergelijkbaar met Diablo, maar is in de fase waar ik me bevindt is deze nog niet echt bepalend. Je kunt in het begin lekker drukken op knopjes, en zo af en toe ontwijk je een pijl of kogel. Op een hoger level is het wel van belang dat je dit beter gaat uitbalanceren.

Als je een liefhebber bent van kerkers en raids, dan kun je in Drakensang met medespelers lekker jagen. In de dorpen zijn meestal wel mensen die opzoek zijn naar medespelers, er is ook een specifieke chatfunctie om medespelers te vinden.

De game is volledig gratis om te spelen, wat voor veel mensen een pluspunt is. Toch heeft het wat beperkingen. De game heeft niet direct een ‘Pay-To-Win’ label, maar je zult zien dat je te weinig ruimte hebt in je rugzakje. Hoe los je dit op? Door een Premium account. Je krijgt dan bonussen, extra ruimte in je rugzak, ervaringsbonussen en nog meer extra’s. Je ook kunt met andermant, een in-game betaalmiddel extra ruimte kopen. Je kunt dit proces versnellen door met echt geld te betalen, hoewel je in-game ook tijdens opdrachten andermant kunt verdienen. Dit gaat vrij langzaam dus ik acht de kans groot dat je snel over zult gaan op kopen. Ik zou het persoonlijk een stuk vriendelijker vinden als je extra ruimte krijgt, want een paar slots is wel heel karig. Je voelt je een beetje geforceerd, terwijl je niks verplicht bent.

Drakensang is een toffe game waar je zeker veel plezier mee kunt beleven. Het lekker casual drukken op knopjes is zeker van toepassing. Als je wat verder in de game komt krijg je wat serieuze situaties waar je wel beter met de vaardigheden van je personage moet omgaan. Als nieuwe speler krijg je twee dagen gratis Prenium en wat welkomstgeschenken. Ben je opzoek naar een leuke MMORPG? Dan kun je zeker een gokje wagen, want de game is ready to play!

Door naar Gamescom! Hoe zag de Drakensang Online stand eruit?

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Drakensang/IMG_5820.JPG

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Drakensang/IMG_5821.JPG

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Drakensang/IMG_5822.JPG

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Drakensang/IMG_5823.JPG

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Drakensang/IMG_5824.JPG

De game mag natuurlijk zelf niet ontbreken! Ready for a test ride! De game ziet er grafisch gezien erg goed uit, zeker voor de kleine moeite om deze op te starten in je browser, of door een client te downloaden van 19.9MB.

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Drakensang/IMG_5825.JPG

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Drakensang/IMG_5826.JPG

Heb je nu zoiets van: ‘ik ga Drakensang Online uitproberen!’ Als je na wat speeltijd denkt de game echt leuk te vinden, let me know! Ik heb nog een Paysafecard code liggen van 5 euro, die je voor een symbolisch bedrag van 0 euro mag overnemen! <3

Drakensang Online website

Overzicht Gamescom Blogs Pim / pclinde:
- Gamescom 2015 – Een nieuwe ervaring
- Intel
- MSI
- Nintendo
- Drakensang Online
- Gamescom Random
- Keulen City (beer included)

Overzicht Gamescom Blogs Stephan / Foritain:
- Gamescom Inleiding
- Retro- & family games
- Er is ook hardware! CaseKing Powerrr
- ROCCAT
- Corsair
- Casemods
- Dreadnaught
- Dying Light: The Following

Overzicht Gamescom Blogs Herman / Kiswum
- De Beursvloer
- De Tweakers Express
- Boobies! \.o./

Gamescom 2015 - Nintendo

Door pclinde op woensdag 19 augustus 2015 13:38 - Reacties (7)
Categorie: Gamescom, Views: 1.763

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015/Gamescom2015.jpg

Als Nintendo liefhebber moet je natuurlijk een bezoekje brengen aan de Nintendo stand. Op het E3 evenement in 2015 werden er twee nieuwe titels aangekondigd, Zelda TriForce Heroes voor de 3DS en StarFox Zero voor de Wii U. Als het woordje Zelda valt heb je meteen mijn aandacht.

Het was erg druk bij de stand, dus ik heb geen tijd gehad om beide titels uit te proberen, wel heb ik vanaf de zijlijn een beetje meegekeken. De nieuwe Zelda leent veel inspiratie en puzzelelementen uit The Legend of Zelda - Four Swords, en grafisch heeft het veel weg van The Legend of Zelda A Link Between Worlds. Met de online modus kun je met willekeurige mensen spelen, zo heb je geen last meer van vrienden die geen 3DS hebben. Mijn probleem. :(

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Nintendo/IMG_5900.JPG

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Nintendo/IMG_5901.JPG

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Nintendo/IMG_5902.JPG

Dit jaar viert Nintendo de 30e verjaardag van meneer de loodgieter; Super Mario! Dit doen ze onder andere met de game Super Mario Maker. In Super Mario Maker kun je zelf levels maken met de leveleditor in vier verschillende game stijlen, waaronder:
  • Super Mario Bros. (NES)
  • Super Mario Bros. 3 (NES)
  • Super Mario World (SNES)
  • New Super Mario Bros. U (Wii U)
De game komt uit op 11 september 2015 en had op Gamescom 2015 het grote podium. Je kon vanaf de zitplaatsen meekijken naar spelers die live levels creŽerde. Het spel heeft een ‘oneindige’ houdsbaarheid datum, omdat er steeds weer nieuwe levels bijkomen door de spelers zelf. Je kunt je eigen levels uploaden, en levels gemaakt door andere spelers downloaden. Ik verwacht dan een zeer uitgebreide database met veel creatieve en hardcore levels.

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Nintendo/IMG_5904.JPG

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Nintendo/IMG_5905.JPG

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Nintendo/IMG_5903.JPG

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Nintendo/IMG_5909.JPG

Uiteraard mogen de Nintendo Amiibo’s ook niet ontbreken! Yoshi’s Woolly World knits <3

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Nintendo/IMG_5906.JPG

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Nintendo/IMG_5907.JPG

Ik ‘had’ de kans om Animal Crossing Happy Home Designer te spelen. :p En om in de rij te gaan staan voor Mario Kart 8? Nee, die game speel ik als sinds 30 mei 2014 thuis op mijn eigen Wii U. :D

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Nintendo/IMG_5908.JPG

Overzicht Gamescom Blogs Pim / pclinde:
- Gamescom 2015 – Een nieuwe ervaring
- Intel
- MSI
- Nintendo
- Drakensang Online
- Gamescom Random
- Keulen City (beer included)

De Praatmuur: Gamescom 2015 - Nintendo

Overzicht Gamescom Blogs Stephan / Foritain:
- Gamescom Inleiding
- Retro- & family games
- Er is ook hardware! CaseKing Powerrr
- ROCCAT
- Corsair
- Casemods
- Dreadnaught
- Dying Light: The Following

Overzicht Gamescom Blogs Herman / Kiswum
- De Beursvloer
- De Tweakers Express
- Boobies! \.o./

Gamescom 2015 - MSI

Door pclinde op zondag 16 augustus 2015 17:46 - Reacties (3)
Categorie: Gamescom, Views: 1.455

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015/Gamescom2015.jpg

Het rode draken kamp van MSI was dit jaar ook aanwezig op Gamescom. De bestaande line-up aan videokaarten en moederborden werden in display kasten getoond. Het zwart met rode kleurenschema is ondertussen niet meer weg te denken bij MSI. Gelukkig is er sinds de Z97 reeks ook een zwart met witte line-up bijgekomen, beter bekend als de Krait line-up. Hier kwam later ook nog een zwart met witte videokaart bij die we ook op de beursvloer konden bewonderen.

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-MSI/IMG_5886.JPG

De gaming computers, gaming laptops en gaming all-in-one computers stonden vooral centraal. Veel bezoekers kwam even buurten om een potje te gamen, of ze echt de laptops beoordeelde op looks en hardware? Volgens mij was dat totaal niet van toepassing. Ik heb het idee dat iedereen met zijn eigen ‘doel’ op Gamescom komt, wat alleen maar erg positief is. De hardware, entertainment en gaming markt is zo divers dat persoon A de beurs bezoekt voor Manga en Cosplay, en persoon B komt alleen voor hardware. Waar ik vooral bij MSI verlekkerd voor de display kasten stond ‘persoon B’.

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-MSI/IMG_5894.JPG

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-MSI/IMG_5895.JPG

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-MSI/IMG_5884.JPG

Achter de beurs stand was er nog een verborgen game ruimte, waar je lekker plaats kon nemen om Counter-Strike: Global Offensive te spelen. Hier had je ook wat meer rust om een leuk gesprek te voeren dan op de beurs stand zelf.

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-MSI/IMG_5890.JPG

In de display kasten waren ook al een twee Skylake moederborden aanwezig. De Z170A Gaming M7 en M3. De Z170A XPower Gaming Titanium editie (wat een lange naam) was jammer genoeg niet aanwezig. Ik was erg benieuwd naar de samenstelling van het witte PCB met de titanium gekleurde heatsinks. Mocht er een Tweaker zijn die binnenkort dit moederbord in ontvangst neemt, stuur me gerust een DM met wat foto’s. :D

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-MSI/stand.jpg

In het draken kamp was er ook een blinkvanger aanwezig die volledig up-to-date was met een Intel Core i7-6700K. De mod gaat door het leven als ‘MSI RED DRAGON’ compleet met zwaard en schild. De mod is afkomstig uit OekraÔne gemaakt door Palua. Build Log

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-MSI/draak.jpg

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-MSI/draak1.jpg

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-MSI/draak2.jpg

Overzicht Gamescom Blogs Pim / pclinde:
- Gamescom 2015 – Een nieuwe ervaring
- Intel
- MSI
- Nintendo
- eSports + games
- Drakensang Online
- Gamescom Random
- Keulen City (beer included)

Overzicht Gamescom Blogs Stephan / Foritain:
- Gamescom Inleiding
- Retro- & family games
- Er is ook hardware! CaseKing Powerrr
- ROCCAT
- Corsair
- Casemods
- Dreadnaught
- Dying Light: The Following

Overzicht Gamescom Blogs Herman / Kiswum
- De Beursvloer
- De Tweakers Express
- Boobies! \.o./

Gamescom 2015 - Intel

Door pclinde op zaterdag 15 augustus 2015 12:51 - Reacties (0)
Categorie: Gamescom, Views: 1.605

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015/Gamescom2015.jpg

Op het Gamescom 2015 feestje was Intel ook van de partij. De stand was enorm, met veel game Pc’s, game laptops en tablets. Er ontbrak wel wat sfeer, ondanks er een DJ stond die echt wel zijn best deed om toffe plaatjes af te spelen. Ik heb zo’n vermoeden dat de stand misschien wel iets te groot was.

Gamescom 2015 is een feestje waar games centraal staan. De games op de Intel Booth waaronder League of Legends, DOTA 2, World of Tanks en nog de varianten met vliegtuigjes bootjes waren best leuk om even te spelen. Je ziet de bezoekers van de beurs met elkaar optrekken waar een gedeelde passie al een goed gespreksonderwerp is. Er was toch een gevoel van leegte in mijn hartje. Waar was Skylake!? Op 5 augustus 2015 rond 15:45 vroeg ik aan ťťn van de Intel medewerkers naar Skylake. Zijn ogen glinsterde even en, met een lach vertelde hij mij dat ik de eerste was die er naar vroeg. Een beetje flabbergasted want een nieuwe Intel release: The hype is real! Jammer genoeg zou er pas op 6 augustus iets staan op de Intel Booth zelf. Bij de jongens en meisjes van MSI stond wel een systeem met een i7 6700k. :D

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Intel/IMG_5835.JPG

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Intel/IMG_5851.JPG

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Intel/IMG_5840.JPG

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Intel/IMG_5836.JPG

Er waren twee kampen direct naast elkaar waar League of Legends en Dota 2 spelers los konden gaan. Wel een beetje jammer dat het Bot games waren, je wilt toch juist tegen de mensen spelen die naast je staan. Het nadeel is dat deze games vrij lang kunnen duren.

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Intel/IMG_5838.JPG

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Intel/IMG_5845.JPG

Dan stonden er ook nog wat dikke laptops en mooie tablets. Het was vooral veel gamen op de Intel stand en weinig verhaal over de processors zelf. De bezoekers zitten waarschijnlijk ook niet helemaal te wachten op een verhaal over de nieuwe Intel architectuur.

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Intel/IMG_5850.JPG

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Intel/IMG_5848.JPG

http://www.techtesters.eu/pic/BLOG-PIM/Gamescom2015-Intel/IMG_5850.JPG

De Intel medewerkers waren wel erg vriendelijk en spraakzaam. Hopelijk laat Intel in de toekomst meer zien van hun eigen product dan het alleen weg te stoppen in Game Pc’s of Game laptops. Een beetje meer informatie kan echt geen kwaad. :D

Overzicht Gamecom Blogs Pim / pclinde:
- Gamescom 2015 – Een nieuwe ervaring
- Gamescom 2015 – Intel
- MSI
- Nintendo
- eSports + games
- Drakensang Online
- Gamescom Random
- Keulen City (beer included)

Overzicht Gamecom Blogs Stephan / Foritain:
- Gamescom Inleiding
- Retro- & family games
- Er is ook hardware! CaseKing Powerrr
- ROCCAT
- Corsair
- Casemods
- Dreadnaught
- Dying Light: The Following